Activitati extrascolare

Viața nu este împărțită pe discipline!

 Calendarul săptămânal al  activităților metodice, științifice și culturale pentru săptămâna 22 – 26 ianuarie 2018 organizate de către Casa Corpului Didactic Prahova a cuprins și studiul cu titlul: ”Abordări interdisciplinare ale chimiei. Produsele de îngrijire corporală”. Aceasta a fost susținută de prof. Nicoleta Marin de la  Liceul Tehnologic de Servicii ”Sfântul Apostol Andrei”, Ploiești și prof. Eliza Marin de la Școala Gimnazială Tăriceni.

Tema abordează, mai întâi teoretic, o tendintă importantă ce se manifestă în evoluția învațămâtului contemporan și anume, interdisciplinaritatea. Formarea viziunii interdisciplinare asupra lumii și în același timp formarea elevilor pentru a fi apți să realizeze abordări de acest fel, necesită apelul la modalități de lucru care prilejuiesc exersarea principalelor procese ale gândirii, fără de care nu este posibilă cunoașterea multiplelor și variatelor interdependențe dintre fenomenele lumii reale. Activitățile interdisciplinare au pronunțate valențe formative, concurând la promovarea unei noi calități a atitudinii față de muncă.

Printre exemplele de teme ce pot fi abordate interdisciplinar în aria curriculară ”Matematică și științe ale naturii”, a fost și studiul privind acțiunea substanțelor din vopseaua de păr. Au fost aduse argumente pro sau contra vopsirii părului, susținute cu dovezi  științifice, studii de specialitate, standarde de calitate, etc.

Prezența d-lui Daniel Boștină – ID Artist L’Oréal Professionnel și fost elev al Liceului Tehnologic de Servicii ”Sfântul Apostol Andrei”, a venit să susțină altenative mai putin agresive la această  nevoie  irepresibilă a ființei umane – nevoia de altceva.

O experiență pe care o poți repeta periodic, fără a avea consecințe negative asupra părului este aranjarea acestuia în împletituri elaborate, așa cum au arătat cîteva eleve din cadrul liceului, domeniul ”Estetica și igiena corpului uman”.

A fost o activitate interesantă, documentată și  care a oferit un subiect de reflecție: ne vopsim sau nu?

« 1 de 4 »

 

Gatim pentru parinti

« 1 de 4 »

Halloween

« 1 de 3 »

La Muzeu

« 1 de 4 »